slide1-1920
slider2-1920
slider3-1920
slider4-1920

Zyon Group: uw conceptleverancier van bloemen, planten en geschenkartikelen

Zyon Group B.V. is een onafhankelijk en gepassioneerd familiebedrijf met liefde voor bloemen en planten. Al meer dan 40 jaar zijn wij gespecialiseerd in de verkoop van bloemen, planten en florale geschenkartikelen aan retailketens in heel Europa. Wij helpen retailers om een succesvolle bloemen- en plantencategory op te bouwen en te exploiteren.Organisatie


Met vestigingen in Nederland, Frankrijk, Hongarije en het verenigd Koninkrijk belevert Zyon Group retailketens in Europa met bloemen, planten en florale geschenkartikelen. Met ruim 60 betrokken collega's en meer dan 40 jaar ervaring zijn wij uitgegroeid tot één van de leidende bloemen- en plantenspecialisten voor de internationale retail. Dankzij een platte organisatie zijn wij gewend snel te schakelen en goed te anticiperen op vragen van onze retailklanten.


One stop shopping


Als conceptdenkers helpen wij onze retailpartners om het maximale uit hun bloemen- en plantencategory te halen. Of het nu gaat om een uitgebalanceerde sortimentskeuze, esthetisch fraai gerangschikte boeketpresentaties op kleur, of slimme verkoop bevorderende tips en tricks; onze retailpartners hebben dagelijks profijt van onze adviezen. Onze producten zijn klaar om direct in het schap te plaatsen. Standaard voorzien van etiketten, EAN-code, laatste verkoopdatum en bloemenvoedsel. En afhankelijk van uw wensen verpakt in hoes, cadeauverpakking, emmer of tray.Assortiment


Bloemen, planten en florale geschenkartikelen onder één dak, dat is waar Zyon Group zich mede in onderscheidt. Voor onze retailpartners biedt dit het voordeel dat zij hun droomassortiment volgens het one-stop-shopping principe kunnen inkopen. Of het nu gaat om bloemen of planten; ons assortiment is zeer uitgebreid. Van mono- en mono+ boeketten tot gemengde en handboeketten. En ons plantenassortiment? You name it. Wilt u planten voor binnen of buiten? Of juist voor patio of balkon? Of zoekt u plantenarrangementen? Tien tegen één dat wij u kunnen leveren wat u zoekt. En nog meer.Kwaliteit


Het leveren van de best denkbare kwaliteit bloemen en planten is voor ons vanzelfsprekend. Om dit keer op keer waar te kunnen maken hebben wij onze afhankelijkheid van derden tot een minimum terugbracht. Het begint bij de inkoop, direct bij de bron. En alle stappen, die volgen, doen we volledig in eigen beheer. Van kwaliteitscontrole tot de verpakking en het klaar maken voor transport. Daar waar mogelijk worden planten al direct op de kwekerij verpakt en verladen naar supermarkten in Europa. Onze collega's van de boeketterie stellen de mooiste boeketten samen terwijl onze verpakkingsspecialisten zorgen voor de finishing touch. Van elk individueel product op de verkoopvloer kunnen wij, dankzij de toepassing van tracking & tracing, aangeven van welk teeltbedrijf dit afkomstig is. Kortom, controle van begin tot eind.Category management


Wij werken nauw samen met onze partners/klanten en delen de verantwoordelijkheid voor de category en door beheersing van de keten van begin tot consument bieden wij maximale kostenefficiëntie en transparantie met hoog rendement. Door marktonderzoek en regelmatige winkelbezoeken weten we wat de consument wil en helpen wij onze klanten aan een bloeiende en succesvolle bloemen- en plantencategory.
Inkoop


Onze bloemen en planten betrekken wij bij een zorgvuldig geselecteerde groep telers, waarmee wij vaak al jaren samenwerken. Direct bij de bron dus. Van Italië tot Colombia en van Nederland tot Equador. Deze spreiding stelt ons in staat om alle producten jaarrond te leveren. Onze inkopers komen met regelmaat op de bedrijven van onze productiepartners en zien er op toe dat partijen voldoen aan onze strenge eisen. Het resultaat is een sterk assortiment bloemen en planten met een goede prijs-/kwaliteitverhouding. Ook onze geschenkspecialisten reizen de hele wereld af op zoek naar inspiratie en goede ideeën. Dit helpt hen om de mooiste en meest bijzondere arrangementen samen te stellen, bijvoorbeeld in mand, keramiek, glas of hout.Fairtrade


Wij vinden het belangrijk om te werken met respect voor mens, natuur en milieu. Zo proberen wij kwekers en werknemers in ontwikkelingslanden aan een beter bestaan te helpen. Dit doen wij door een langdurige samenwerking met hen aan te gaan en hen fair te belonen. Daarbij hebben wij veel aandacht voor de sociale werkomstandigheden op de teeltbedrijven, waarmee wij samenwerken. Voor ons is het dan ook een vanzelfsprekendheid dat ons volledige assortiment FairTrade gecertificeerd is.


Partnership


Wij geloven heilig in samenwerking. Met veel van onze klanten hebben wij dan ook al vele jaren een succesvol partnership. Voor ons vormt intensieve samenwerking de sleutel tot een succesvolle bloemen- en plantencategory voor onze klanten. En tot een ongeëvenaarde consumentenbeleving in miljoenen Europese huishoudens. Wat ons betreft kent het woord 'bloeien' dan ook twee dimensies. Die van ontluikende bloemenpracht en die van zakelijk succes voor onze retailpartners. Bij Zyon Group gaan beide dimensies hand in hand.
Bloemen

Zyon Group levert kant en klare bloemproducten die geheel volgens concept, wensen en specificatie van onze klanten worden samengesteld en geproduceerd . Wij maken monoboeketten, mono+, gemengde- en handboeketten en een volledige range van cadeauverpakkingen voor alle feestdagen en gelegenheden. Alle producten met een etiket met verkoopprijs, EAN code, laatste verkoopdatum, bloeigarantie, herkomst- en milieu-informatie en een sachet met snijbloemenvoedsel. In nauwe samenwerking met de beste producenten in de hele wereld kopen onze inkopers dagelijks het hele assortiment direct van de producent of de veilingklok. Ons bedrijf werkt in een gesloten en gecontroleerde keten van producent tot consument dus versheid is gegarandeerd en verzekerd en ons eigen kwaliteitsteam bewaakt en checkt onze producten tijdens het gehele productieproces. Verpakking vindt plaats in onze eigen boeketterieën in Nederland en in de UK en wij produceren en leveren alle 7 dagen van de week. In ons team hebben wij ervaren bloemisten die continue innovatieve, nieuwe producten en creaties ontwikkelen en de laatste trends en seizoenen op de voet volgen. Van bron tot aan de consument hebben wij de hele keten en alle handelingen in eigen hand en door onze optimale en professionele service ontwikkelen onze klanten een bloeiend bloemenassortiment.

Gifts

Wij zijn ook gespecialiseerd in het bloemen- en plantencadeau-assortiment. Met bloemen en planten maken wij de mooiste geschenken en Zyon Group heeft vele jaren ervaring in creëren, ontwerpen en productie van de breedst mogelijke range voor alle feestdagen en gelegenheden. Onze ontwerpers zijn voortdurend op zoek naar de beste en innovatieve ideeën en reizen over de hele wereld voor producten, beurzen en informatie. De mooiste bloemen en planten in mand, keramiek, glas of hout en verpakt met feestelijke strik en in kleurrijke hoezen zijn oogstrelend en een favoriet cadeau voor elk feestelijk moment. Zyon Group is proactief in de keten met onderzoek, ketenbeheersing en productie en werkt nauw samen met onze klanten om maatwerk te leveren in het ontwikkelen van unieke cadeaus.

Planten

Zyon Group levert het complete assortiment planten voor binnen, buiten, patio, balkon, gemend en in arrangementen of cadeauartikelen en in stapeldozen, displays, containers, showdozen etc. Wij werken volgens de specificatie en het concept van de klant met de wensen, eisen en regels die daar bij horen en passen in het logistieke systeem van supermarkt en verkooppunt. Planten worden gelabeld met de verkoopprijs, EAN code, laatste verkoopdatum, houdbaarheidsgarantie, gebruiksaanwijzing en herkomst- en milieu-informatie. Kwaliteit wordt bewaakt en verzekerd door ons eigen team van kwaliteitsspecialisten. Onze floristen zijn continue op zoek naar nieuwe, innovatieve, mooie en duurzame producten en creëren eigen unieke concepten en ideeën om altijd voorop te lopen op de trends en seizoenen en onze klanten een voorsprong te geven met een eigen unieke uitstraling. Veel planten worden direct op de kwekerij verpakt en verladen om door een zo kort mogelijke en efficiënte logistieke keten direct aan de supermarkt te worden geleverd maar wij kunnen ook in onze eigen productie alle mogelijke verpakkingen maken en vanuit onze centrale vestiging op de veiling groeperen en verladen naar onze klanten.

Samenwerken?

Wilt u weten wat onze conceptadviezen en uitgebalanceerde assortiment kunnen betekenen voor de bloemen- en plantencategory van uw organisatie? Wij komen graag met u in gesprek. Een mailtje naar info@zyon-group.nl of een telefoontje naar (+31)1742 10750 is voldoende om snel met elkaar om tafel te zitten voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.